Για όποιον χρειάζεται να το ακούσει..




 

(αυτό ήταν note-to-self στα draft notes μου από συζητήσεις, βιβλία, βιντεάκια και περίγυρο, απλώς ένιωσα την ανάγκη να το μοιραστώ μαζί σας).

 

 Για όποιον χρειάζεται να το ακούσει  -και αντικειμενικά λίγο πολύ όλοι θέλουμε να το ακούσουμε-... Μερικές φορές η ζωή δείχνει τόσο σκληρή που δύσκολα αποδέχεσαι ότι θα υπάρξει κάτι καλύτερο στο μέλλον. Είναι αδιανόητο να φανταστείς κάτι χαρούμενο, όταν βλέπεις πως δεν μπορείς να βγάλεις καν τη βδομάδα. Σου τσακίζεται το ηθικό με τα προβλήματα να έρχονται το ένα μετά το άλλο, προσπαθώντας να κάνεις ό,τι καλύτερο μπορείς.. όλα τα συναισθήματα σου χτυπάνε κόκκινο συναγερμό από τις μάχες που δίνεις καθημερινά μες στο μυαλό σου. Έχεις βουλιάξει μέσα στην αγκαλιά του άγχους σου ανήμπορος, κοιτάζοντας το ταβάνι επειδή νιώθεις πως δεν μπορείς να  κάνεις κάτι παραπάνω για να ξεφύγεις από τα προβλήματα σου.. από αυτήν την καθημερινότητα σου.. με αποτέλεσμα όλη σου η θέληση να κάνεις κάτι έχει ακουμπήσει το μηδέν.

 Αλλά είμαι εδώ να σου θυμίσω πως ο πόνος δεν κρατάει πολύ. Χωρίς να το καταλάβεις, μια μέρα θα ξυπνήσεις και σιγά σιγά θα δεις πως τα προβλήματα που σε βάραιναν χθες, σήμερα τα νιώθεις πιο ελαφριά. Παρατηρείς λεπτομέρειες για το μέλλον σου ξανά και κάπως θα αρχίσεις να ενθουσιάζεσαι και πάλι. Καλώς ή κακώς κάθε πρόβλημα στη ζωή σου μέχρι τώρα, οικονομικό, οικογενειακό, ερωτικό, εργασιακό, κοινωνικό, το έχεις λύσει. Κάθε ένα από αυτά τα έλυσες όσο κι αν σε έπνιγαν εκείνη την ώρα.. τα κατάφερες! Είτε με αφοσίωση και σκληρή δουλειά ή με συμβιβασμό γιατί έμαθες να ζεις με αυτά επειδή απλά δεν αλλάζουν. Εξάλλου μην ξεχνάς όλες οι δυσκολίες που περνάς στη ζωή σου, πάντα μετατρέπονται στις πιο ωραίες ιστορίες να εξιστορείς στο τώρα και τις περισσότερες φορές γελάς με αυτά. Όλα αυτά δείχνουν πως το δούλεψες με τον εαυτό σου, τα είδες από άλλη οπτική και ωρίμασες και πραγματικά εύχομαι να είσαι περήφανος για τον εαυτό σου! Μπορείς να ξεπερνάς κάθε εμπόδιο στη ζωή σου κι αυτό γιατί όλα είναι θέμα χρόνου. Πάντα για να φτάσεις σε πιο χαρούμενες καταστάσεις πρέπει να περάσεις πιο επώδυνες κι αυτό από τη μία είναι καλό γιατί μαθαίνεις να εκτιμάς. Να ξέρεις πως πάντα περνάει η καταιγίδα και αφήνει χώρο στις ακτίνες του ήλιου για να σε αγγίξουν και να σε γεμίσουν με θετικά συναισθήματα και πάλι. Αγάπα τον εαυτό σου και μην είσαι σκληρός μαζί του, είναι το τελευταίο πράγμα που χρειάζεσαι σε μια τέτοια στιγμή. Πάρε, λοιπόν, μια βαθιά ανάσα και σκέψου πως και για ‘σένα, οι καλύτερες μέρες έρχονται!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις