You’re toxic, I’m sleeping under!


Είναι κάτι για το οποίο γίνεται τόσο μεγάλος ντόρος. Είναι το θέμα που πάντα μου λέτε να γράψω αλλά πάντα το αποφεύγω. Είναι το θέμα που νομίζω θα με συνεπάρει και θα παρεκτραπώ. Well minions.. Lets talk about toxic relationships! Θυμάστε τις προάλλες που σας έλεγα να αγαπάτε εσάς πάνω από όλα; Ε λοιπόν, η ίδια συμβουλή ισχύει κι εδώ. Αυτή τη φορά, όμως, θα μιλήσουμε για τον ερωτικό τομέα, μιας και είναι ο πιο δύσκολος να αποφύγεις την όλη τοξικότητα.

 Ας εξηγήσουμε πρώτα τι λέμε τοξική σχέση. Όχι όχι, δε θα σας το εξηγήσω επιστημονικά όπως κάνουν όλοι, θα σας πω αυτό που πραγματικά νιώθω. Είναι το αηδιαστικό συναίσθημα του να χάνεις τον εαυτό σου, να εξαρτάσαι από τον άλλον, ο οποίος άλλος έχει περάσει κατεστραμμένες σχέσεις στο παρελθόν και εσύ είσαι αυτός που ίσως πληρώσει όλα του τα σπασμένα. Είναι η σχέση που σου ρουφάει όλη την ενέργεια και σε χειραγωγεί συναισθηματικά. Είναι η σχέση που πρέπει να τελειώσει χθες κι εσύ την παρατείνεις μέχρι μεθαύριο, επειδή είσαι ανασφαλής και φοβάσαι τα αποτελέσματα του χωρισμού. Είναι η σχέση που και να εκφέρεις την άποψη σου δεν έχει καμία σημασία. Είναι η σχέση που μετατρέπει την αγάπη.. σε μίσος!

 Σημαντική προϋπόθεση, σε αυτό τον τομέα, ώστε να φύγεις από αυτή την κατάσταση αποτελεί η αναγνώριση. Πως μπορείς να το καταλάβεις; Από το πιο απλό, κανένα από τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζετε δεν μπορεί να λυθεί. Δεν υπάρχει προσωπικός χώρος. Όσο πάθος μπορεί να βγαίνει στην όλη σχέση, άλλη τόση και ακόμα περισσότερη επιθετικότητα υπάρχει. Τα ψέματα έχουν γίνει καθημερινό συνήθειο και δεν εννοώ ψέματα τύπου κέρατο, αλλά ψέματα για να μπορείς να κάνεις κάτι μόνος σου, να έχεις χρόνο με τον εαυτό σου. Θέλετε να μιλήσουμε για λεκτική ή ακόμα και σωματική βία; Ή για τη ζήλεια την οποία την έχετε σε αρρωστημένο επίπεδο πολύ πιθανόν και οι δύο; Πάμε παρακάτω λοιπόν..

 Αν θα έδινα δεύτερη ευκαιρία; Γενικά είμαι ένας άνθρωπος που πιστεύει πολύ στη δεύτερη ευκαιρία. ΑΛΛΑ! Πάντα έχει να κάνει με τη σοβαρότητα του προβλήματος.. ούτε θα δώσεις στο κάθε πρόβλημα τη δεύτερη ευκαιρία, ούτε στον κάθε άνθρωπο. Επειδή μιλάω εκ πείρας, όμως, για το συγκεκριμένο ζήτημα, δεν συνιστώ ποτέ και για κανένα λόγο να κάνετε αυτό το λάθος. Είναι μια σπατάλη στην όλη κατάσταση να δώσεις μια ευκαιρία σε κάτι που από τη μοίρα και μόνο είναι τελειωμένο.

 Οπότε επόμενο μέλημα σου είναι τι διδάχτηκες και τι εισέπραξες μέσα από αυτή την τοξική σχέση. Μήπως δεν αγαπάς αρκετά τον εαυτό σου; Μήπως έχεις συνηθίσει σε συγκεκριμένα μοτίβο σχέσης, τa οποίa είναι δυσλειτουργικά και σου προκαλούν ένα οικείο συναίσθημα μιας και δεν μπορείς τις αλλαγές; Μήπως πια είσαι πιο δυνατός για να ανταπεξέλθεις σε καταστάσεις και να καταλάβεις πια άτομα είναι αυτά που πραγματικά σε γεμίζουν από το συναίσθημα της χαράς; Είναι όλα διδάγματα που παίρνουμε από τις τοξικές σχέσεις, συνειδητοποιώντας πως η ζωή έχει πολλές πλευρές και ποτέ να μην ξεχνάς πως αυτό δεν σημαίνει ότι όλες οι σχέσεις είναι έτσι, αλλά υπάρχουν και οι υγιείς, αυτές που σε κάνουν να γελάς και να περνάς όμορφα. Σας θέλω δυνατές ζόλες και όσο γίνεται ανεξάρτητες. Πάντα θα σας το λέω αυτό και πάντα πρέπει να το βάλετε καλά στο μυαλό σας. Ο καθένας από εμάς είναι μοναδικός για την προσωπικότητα του, αναδείξτε την. Βρείτε προσωπικότητες που θα συνδέονται μεταξύ τους και δε θα προσπαθούν να επισκιάσουν η μία την άλλη.
Until next time,
Kisses & hugs.
xxx

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις