Είμαι ό,τι καλύτερο μου έχει συμβεί!



 Εντάξει νομίζω πως πλέον το έχουμε πάει ήδη σε άλλο level με τα deadlines. Έχουμε καταφέρει το ακατόρθωτο κι ελπίζω να συνεχίσουμε έτσι. Πως μου είστε, λοιπόν, ζόλες μου; Επιβιώσαμε άλλη μία βδομάδα και πάμε δυναμικά για την επόμενη που φήμες λένε πως πέρα από κρίσιμη θα είναι και Μεγάλη. Ας τα αφήσουμε, όμως, αυτά κι ας προχωρήσουμε στο θέμα μας, το οποίο αν το πάμε πιο στερεοτυπικά το γράφουν συνήθως γυναίκες. Όπως βλέπετε κι από τον τίτλο, το θέμα μας σήμερα είναι εμείς και ο εαυτός μας, ο χαρακτήρας μας, η προσωπικότητα μας, το εγώ μας.

 Λένε πως το να ερωτευθείς τον εαυτό σου –δε μιλάμε για ναρκισσισμό- είναι το πρώτο βήμα για την ευτυχία. Είναι αλήθεια πως περνάνε τόσα πράγματα από το μυαλό σου καθημερινά. Ερωτικά, οικονομικά, οικογενειακά, πράγματα που πρέπει να ψωνίσεις για το σπίτι, για τη σχολή, για να φας εσύ, το παιδί σου και άλλα χίλια δυο θέματα που λύνεις καθημερινά.. Πράγματα που σε έχουν εκτοπίσει στην απέναντι πλευρά του να προσέξεις τι γίνεται με εσένα. Από την άλλη καμιά φορά επικεντρώνεσαι τόσο πολύ στην ιδέα του να σε αγαπήσει κάποιος άλλος και αφήνεις εσένα στην απ’ έξω. Είναι γεγονός πως για να σε κοιτάξουν και να σε νοιαστούν οι γύρω σου, πρέπει πρώτα εσύ να αγαπήσεις τον εαυτό σου.

 Τα βάζουμε όλα σε ένα δευτερεύον κουτάκι που θα περιέχει τα καθημερινά σου αν θες «δράματα» και ασχολούμαστε με το πρώτο κουτάκι που λέγεται F.L.Y. (First Love Yourself). Θα είναι το κουτάκι που θα χρησιμοποιείς πρώτο πρώτο με το που ανοίξεις τα μάτια σου. Δε σου ‘πα, όμως, ζόλα μου, αυτό το κουτάκι περιέχει άπειρες εκπλήξεις όπως, μάσκες προσώπου, φίλους, διασκέδαση, φαγητό και το καλύτερο.. προσωπικό χρόνο. Νιώθεις άσχημη; Γιατί; Νιώθεις χοντρός; Γιατί; Επειδή δεν αγγίζεις ιδανικά το πρόσωπο της Kylie με τις 200 πλαστικές ή γιατί δεν έχεις το σώμα του Di Vaio επειδή  εσύ έχεις αποφασίσει να απολαύσεις τη μεσογειακή κουζίνα και το junk food; Συχνά κάποιες από τις ζόλες με ρωτάτε αφού είμαι όμορφη ή αφού έκανα σώμα και γυμνάστηκα γιατί δεν του αρέσω; Ωραία ομόρφυνες απ’ έξω, μέσα σου τι γίνεται; Θα κάνεις αυτά που θέλουν οι άλλοι για να τους αρέσεις; Κι αν απλά ομόρφυνες στο πρόσωπο, το μυαλό σου το εξάσκησες με κάνα βιβλίο, οι συζητήσεις με τους φίλους σου είναι κάτι άλλο πέρα από γκόμενους και νύχια ή μπάλα; Θεωρείς ότι είσαι καλός ή ευγενικός άνθρωπος; Έχεις χιούμορ; Κι αν δεν έχεις επειδή δεν γίνεται όλος ο κόσμος να μπορεί να είναι αστείος, έχεις αναδείξει αυτό που κάνει εσένα ξεχωριστό; Έχεις προσπαθήσει να προσεγγίσεις άτομα που εσύ θες γι’ αυτό που είσαι χωρίς να αλλάξεις για κανέναν;

 Έχεις αφήσει να σε πατήσουν τα στερεότυπα της κοινωνίας. Πάντα θα υπάρχουν πιο όμορφοι από εμάς, λιγότερο όμορφοι από εμάς, πιο έξυπνοι, πιο δυνατοί, πιο πιο πιο. Μην ξεχνάς ότι αυτός που θα είναι πάντα μαζί σου είναι ο εαυτός σου. Το να τον αγαπήσεις είναι ίσως και το μεγαλύτερο επίτευγμα που μπορείς να καταφέρεις στη ζωή σου. Οπότε ξεκίνα να τρως σαν να αγαπάς τον εαυτό σου. Να κινείσαι σαν να αγαπάς τον εαυτό σου. Να μιλάς σαν να αγαπάς τον εαυτό σου. Να φέρεσαι σαν να αγαπάς τον εαυτό σου. Είσαι ίσος με όλους, δύο χέρια, δύο πόδια, δύο μάτια. Το μυαλό σου, το εγώ σου, η προσωπικότητά σου είναι αυτό που θα σε αναδείξει. Μην αναλώνεσαι σε τοξικές καταστάσεις και δώσε χρόνο σε εσένα. Να μου προσέχετε..
Until next time,
Kisses & hugs.
xxx

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις