Ανώνυμη Αναφορά



Λένε πως αν δεν υπάρχει βροχή, δεν υπάρχει και λουλούδι.. και κάπως έτσι ήρθε ξανά ο Σεπτέμβρης. Ο αγαπημένος μήνας της αρχής και της τάξης. Και κατευθείαν μπαίνεις τόσο εύκολα σε μια κατάσταση θλίψης και μελαγχολίας.. Χαχ! Κλασικός Σεπτέμβρης..  

 Είναι ο μήνας που ξεκινάει το φθινόπωρο, το κρύο, οι βροχές (..και ααχ αυτή η μυρωδιά της βροχής)! Ο μήνας που περιμένεις να βάλει λίγη ψύχρα για να βάλεις την αγαπημένη σου ζακέτα και το χαχόλικο φούτερ σου.. Η στιγμή που περιμένω να με ζεστάνεις και να σε ζεστάνω. Αυτός ο μήνας..

 Δεν ξέρω γιατί είναι τόσο παράξενο να εκδηλώνεις τα συναισθήματα σου. Πιστεύω πως από πάντα το είχαμε αυτό οι άνθρωποι. Την εκδήλωση συναισθημάτων έχουμε μάθει να την παρομοιάζουμε με χαμηλή αξιοπρέπεια κι όχι με ανακούφιση.. Το να σου πω ότι συγγνώμη που ήμουν αυτό που ήμουν κι έγινα αυτό που έγινα.. Να σου πω ότι μου λείπεις εσύ και η αγκαλιά σου που κούμπωνε όσο καμία άλλη με τη δική μου. Να θέλω να σου εκφράσω πόσο πολύ θέλω να κάνουμε έρωτα και να ενωθούν και πάλι τα κορμιά μας. Να σου πω ότι θέλω να φιληθούμε ξανά κάτω από τη βροχή.. Να σου πω ότι μας γάμησες και μας κατέστρεψες. Να σου πω ότι φταίω κι εγώ πέρα από εσένα. Να σου πω ότι ήσουν το μεγαλύτερο ελάττωμά μου και αυτό δεν ξέρω που να το κατατάξω στα καλά ή στα αρνητικά. Να σου πω γύρνα. Να μην σου πω, αλλά να σου ρίξω ένα χαστούκι. Να σου πω ότι σε θέλω. Να σου πω σε λατρεύω. Να σου πω ότι σε αγαπώ.

 Όχι δε λέμε τίποτα αυτά, γιατί ξέρεις ότι θα σε κατσαδιάσουν όλοι σου οι φίλοι κι η κολλητή σου θα σε περιμένει με τηγάνι κι όχι απλό ξερό τηγανάκι, αλλά με τσουρουφλιστό λάδι μέσα για να σου κάψει όλα τα συναισθήματα που σε έκαναν κάποτε να κλαις. Ξέρεις πως αν τα πεις μπορεί να δεχτείς αρνητική απάντηση. Ξέρεις πως αν τα πεις ‘χάνετε η αξιοπρέπειά σου’!

 Έχουμε συνηθίσει να ζούμε ουσιαστικά στον φόβο μάλλον ή έχουμε μάθει να ‘προχωράμε’.. Και πως μπορείς να λες ότι προχωράς όταν το μυαλό στα σκάει και από το πουθενά υπάρχει αυτό το άτομο στο κεφάλι σου. Κι αν όντως τελικά δεν είναι τίποτα κι απλά χρειάζεται να ξεκινήσεις καινούριες αναμνήσεις και στιγμές με άλλα άτομα; Κι αν συνεχίσει το μυαλό σου να πηγαίνει κι αυτό ανάλογα με τις εποχές;

Κι όμως εσύ δεν είσαι εδώ να μου λυθούν οι απορίες. Κι όμως εσύ δεν είσαι εδώ να με πάρεις μια αγκαλιά. Κι όμως εσύ δεν είσαι εδώ να με ηρεμήσεις. Κι όμως εσύ δεν είσαι εδώ να νιώσω ξανά σιγουριά.

.. κι όμως, εσύ δεν είσαι εδώ!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις