Αλλοίωση σχέσεων;


 Υπάρχει κάτι τέτοιο; Μπορεί μια ρουτίνα να σου καταστρέψει την τέλεια σχέση που έχεις με έναν άνθρωπο; Μπορεί η καθημερινότητα και ο χρόνος να ξεθωριάσουν τα συναισθήματα σου; 

 Καλά καλά μίνιονς, καλημέρα για τα μισά από εσάς, καλησπέρα για τα άλλα μισά. Έχετε δίκιο ξεκίνησα κατευθείαν τις ερωτήσεις αλλά κι εγώ παιδιά δεν προλαβαίνω έχω να κάνω για δουλειές και πνίγομαι. Αυτά τα ερωτήματα ωστόσο δεν ξέρω αν γίνεται να τα απαντήσουμε με μεγάλη ακρίβεια.. Είναι σαν να ρωτάς κάποιον πότε θα πεθάνει. Κάτι το απροσδιόριστο..

 Ξέρω ότι σε μια φιλία όχι δεν υπάρχει. Αυτό το κομμάτι είναι 1000% σίγουρο. Αντιθέτως με τα χρόνια δένεσαι απελπιστικά πολύ με τον άλλον. Αυτό γιατί στη ζωή σου θα περάσεις κάποιες δύσκολες στιγμές. Είναι αναμενόμενο να δεθείς με τον άλλον. Ακόμα και να ρουτινιάσεις με τον κολλ σου, θα κάτσετε σε ένα δωμάτιο χωρίς να πείτε κουβέντα και θα νομίζετε πως περνάτε ποιοτικό χρόνο. Όπως και να ‘χει η ρουτίνα δεν μπορεί να σπάσει έναν τέτοιο δεσμό.

 Έρχεται όμως ο δεσμός μιας σχέσης. Είσαι υποχρεωμένος κι έχεις συμβιβαστεί να κάνεις τον άλλον ευτυχισμένο κι εσύ να περάσεις εξίσου καλά. Με αυτό τον άνθρωπο θα είσαι περισσότερες ώρες απ’ ότι θα είσαι με έναν φίλο σου. Θα υπάρχει το κομμάτι του σεξ. Το κομμάτι ξεχωρίζω κουβέντες σχέσης με κουβέντες που θα πω με τους φίλους μου. Το κομμάτι σπίτι αν προχωρήσει αρκετά το πράγμα. Το κομμάτι παιδιά. Γενικά η  σχέση σε βάζει σε μια διαδικασία να γίνεις ένα με τον άλλον, οπότε δε θα υπάρχει και η ίδια αγωνία όπως είχες στην αρχή που την έκανες. Το ενδιαφέρον φεύγει, τον ξέρεις τον άνθρωπό σου πλέον πολύ καλά. Κι έρχεται η στιγμή της καθημερινότητας. Εσύ στη δουλειά σου, αυτός στη δουλειά του, οι ώρες σιγά σιγά προγραμματίζονται μέσα στο χρόνο και φτάνεις στη διαδικασία να βαριέσαι τα ίδια και τα ίδια..

 ΛΑΘΟΣ! Από μικρός όταν ήμουν αυτό φοβόμουν.. Πως μπορεί να ρουτινιάσει η ζωή σου σε χρόνο ντε τε! Δεν πάει έτσι σε όλες μα όλες τις σχέσεις όσα όρια και να θέσεις η ζωή θα σου φυλάει κάποιες εκπλήξεις. Ευχάριστες – δυσάρεστες! Το να ρουτινιάσεις με τον άνθρωπο σου δε σημαίνει ότι δεν τον αγαπάς. Αν θες να το αποφύγεις όλο αυτό άλλαξε τις δραστηριότητες σου, τα ωράρια σου. Τον τρόπο ζωής σου. Βάλε κι άλλους ανθρώπους στη ζωή σου. Η ρουτίνα δημιουργείται από εμάς τους ίδιους. Στην τελική, εγώ πρώτος ήμουν αυτός που φοβόταν τη ρουτίνα κι έχω φτάσει σε ένα σημείο, να θεωρώ πως σε κάποιες φάσεις της ζωής μας την έχουμε ανάγκη. Μια σταθερή ζωή δεν σημαίνει απαραίτητα και βαρετή. Καμιά φορά όμως το ξεχνάμε και ζητάμε “το κάτι άλλο, το κάτι διαφορετικό”.

 Από την άλλη, λένε, πως η ζωή είναι μικρή. Πως γίνεται ενώ είναι τόσο μικρή να προλαβαίνεις και να ρουτινιάζεις; Και πως γίνεται να ρουτινιάζεις όταν βρίσκεσαι σε μια ηλικία που κάθε χρόνο γίνεται και κάτι διαφορετικό στη ζωή σου;

 Κάτι ακόμα που θέλω να προσθέσω.. Μες στη ζωή σου οι άνθρωποί σου, οι κολλητοί σου, φεύγουν ταξίδια ή πηγαίνουν να σπουδάσουν ή κάνουν ζωή σε μια άλλη πόλη ή ακόμα και στην ίδια πόλη δύο στενά πιο κάτω από εσένα και δεν βλέπεστε. Λόγω δουλειάς, λόγω σχολής.. Φτάνεις σε σημείο που τον βλέπεις μια φορά τη βδομάδα.. Αν σε ενοχλεί τόσο πολύ αυτό φτιάξε το πρόγραμμα σου να μπορείς να τον βλέπεις περισσότερο. Μάζεψε λεφτά να τον επισκεφτείς. Κάνε ακόμα και καινούριους φίλους.. Θα μου πεις δεν είσαι στο γυμνάσιο που έκανες φίλους με το καλημέρα.. αλλά έστω γνωστούς που στην πορεία μπορούν να γίνουν φίλοι σου.

 Δεν ξέρω γιατί μια ζωή πνιγόμαστε σε μια κουταλιά νερό. Καμιά φορά είμαστε τόσο τεμπέληδες που περιμένουμε τα πάντα από τους άλλους κι εμείς είμαστε με το φορτωμένο πρόγραμμα ενώ οι άλλοι όχι. Οπότε αν με ρωτάτε για αλλοίωση σχέσεων δεν μπορώ να σας πω με 1000% ότι δεν υπάρχει, αλλά μπορώ να σας πω πως ένα μεγάλο κομμάτι μια σχέσης για να μην ξεθωριάσει εξαρτάται κι από εμάς τους ίδιους. Ερωτική, φιλική, οικογενειακή κλπ.

 Έχεις τη δύναμη της καθημερινότητας στα χέρια σου.. και μην ξεχνάς ότι καμιά φορά η ρουτίνα είναι το καλύτερο πράγμα που μπορεί να σου τύχει σε έναν κόσμο γεμάτο κακία και πονηριά. Λίγοι και καλοί λένε.. Μην κοιτάτε εμένα που έχω ολόκληρο γήπεδο από φίλους, λίγοι είναι αυτοί που ξέρουν και τα πιο σκοτεινά μυστικά.. ΜΟΥΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧ (evil laugh).
Love you minions,
Until next time,
Kisses & hugs.
Xoxo♥
"Αφιερωμένο σε φίλη"

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις