ιт'ѕ тнє мσѕт ωσи∂єяfυℓ тιмє σf тнє уєαя


 Λοιπόν λοιπόν, κάντε τη ζεστή σας σοκολάτα, καθίστε στη βελέτζα πάνω στη μαξιλάρα μπροστά από το τζάκι κι ελάτε να μιλήσουμε! 

 ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 Τί καλύτερο από αυτή τη γιορτή;! Είμαι σχετικά ψωναρούλης σαν άνθρωπος κι ούτε τα γενέθλια μου δεν μπορώ να βάλω πάνω από αυτή τη γιορτινή περίοδο του χρόνου. Δεν μπορείς να είσαι θυμωμένος ό,τι και να σου συμβεί. Δεν γίνεται να είσαι κακομούτσουνος όσο και να έχεις ένα μαύρο σύννεφο πάνω από το κεφάλι σου. Όσο και να έχεις να διαβάσεις, όσο και να δουλεύεις.. Είναι Χριστούγεννα! ΚΑΙ ΧΕΣΤΗΚΑ ΑΝ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΕΙΔΥΛΛΙΑΚΑ!! Έτσι είναι κι έτσι πρέπει ο καθένας να έχει τα Χριστούγεννα μέσα του. Αυτή η περίοδος είναι δώρα, είναι χαρές, είναι μια μικρή μελαγχολία, είναι μελομακάρονα, κουραμπιεδες, βασιλόπιτα, γαλοπούλα (πάλι στο φαϊ το 'ριξα..), σοκολάτες, λαμπιόνια, ψώνια, φίλοι, οικογένεια, χαρτιά! Είναι η περίοδος που τα έχεις καλά με όλους και δεν χορταίνεις να βλέπεις τους δρόμους και τα μαγαζιά στολισμένα!

 Μη με ρωτάτε γιατί μπήκα να σας τα πω όλα αυτά.. Πρώτον γιατί μου λεiψατε minions (πάρτε και το κοπλιμεντάκι σας), δεύτερον γιατί ήθελα να σας θυμίσω πόσο πολύ θα παχύνετε και τρίτον γιατί είναι ωραίο να σκεφτόμαστε τους φίλους μας και την οικογένεια μας ειδικά αυτή την περίοδο. Κάνεις μια αναδρομή στο χρόνο που πέρασε και ουσιαστικά έχεις ήδη κάνει κι ένα ξεσκαρτάρισμα με τους ανθρώπους που επέλεξες να είναι δίπλα σου, να μοιραστείς στιγμές και να κλείσεις τον χρόνο που μας πέρασε μαζί τους. Να σκεφτείς τα γέλια και τα δάκρυα που ρίχνατε παρέα όταν σου έλεγε μαλακίες για τις "γκοργκονζζζόλες" και για το "αν την αγαπάει ακόμα". Να σκεφτείς πως άτομα που δεν υπάρχουν πια στη ζωή για να περάσεις αυτές τις γιορτές μαζί τους θα σου λείπουν αλλά παρόλα αυτά θα πιεις παραπάνω και θα γελάσεις παραπάνω γιατί κι αυτοί αυτό θα ήθελαν. Να σκεφτείς πως δεν είσαι ποτέ μόνος! 

 BRRRR κρύο..ανοίξτε σόμπες, καλοριφέρ κι ελάτε πιο κοντά στο τζάκι! Κλείνω το κεφάλαιο "Χριστούγεννα" γιατί είστε χαζά minions και θέλετε όλα αγκαλίτσες και χουχουλιάσματα και ζεστές σοκολατίτσες ΜΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ, χοντρά! Να περάσετε υπέροχα, να έχετε έναν υπέροχο Δεκέμβρη και χίλιους τέλειους ανθρώπους δίπλα σας. Ευτυχώς για 'μένα, ήδη τους έχω!
Until next time,
kisses & hugs minions!

Σχόλια

  1. Διαβάζοντας το κείμενό σου, αναγνωρίζω τον εαυτό μου 10 χρόνια πριν, όταν ήμουν περίπου στην ηλικία σου, όπως καταλαβαίνω.
    Μεγαλώνοντας συνειδητοποιείς ότι και τα Χριστούγεννα είναι ακόμα μία αφορφή για άκριτο και άκρατο καταναλωτισμό που μας έχουν επιβάλλει. Ιδιαίτερα τότε που η κρίση δεν μας είχε ακόμα αγγίξει...
    Αυτό που τελικά έχει αξία (και εσύ ήδη το έθιξες) είναι η διαρκής ανάγκη μας να βρισκόμαστε με ανθρώπους που αγαπάμε και εκτιμάμε (με αμοιβαία σχέση). Μέσα σε αυτό το πλαίσιο εντάσσουμε κάθε περίσταση, γιορτή ή άλλο γεγονός για να διανθίζουμε την καθημερινότητα στην πορεία της ζωής.
    Btw, διαβάζοντας κι άλλα άρθρα σου, γράφεις και κυρίως σκέφτεσαι υπέροχα!
    Keep writing!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις