Σκέψεις..


 Ακούς, μα παρακολουθείς;
Υπάρχεις, αλλά ζεις;
Κοιτάς, μα βλέπεις;

 Και ακόμα δεν ξεκίνησα... γίνεται να ελέγξει κανείς τις σκέψεις του; αν ναι, πόσο καιρό παίρνει σε κάποιον για να τις ελέγξει; είναι πάντα βάναυσες κι επώδυνες; πόση ώρα μπορεί να κρατήσει μια σκέψη; εξαντλείται ο εγκέφαλος από την τόση σκέψη; μπορεί να διαγραφτεί ποτέ μια συγκεκριμένη σκέψη/ανάμνηση;

 Καλώς ή κακώς οι σκέψεις θα είναι το βάσανό μας. Είτε καλές είτε οδυνηρές, οι σκέψεις πάντα θα μας πληγώνουν.. ως καλές διότι θα αναπολούμε τις στιγμές που έχουμε ζήσει και ως βάναυσες.. οκ δε χρειάζεται εξήγηση, απλά είναι βάναυσες. Δεν ξέρω αν διαγράφονται, ξέρω ότι με τον έναν ή τον άλλο τρόπο ξεχνιούνται. Είναι ύπουλες και με υπόκωφο τρόπο μας δημιουργούν συναισθήματα παρά τη θέλησή μας και καμιά φορά μάλιστα ψευδή συναισθήματα. Όταν σκέφτεσαι κάτι πάρα πολύ μπαίνεις σε μια πεποίθηση γι' αυτό το οποίο έχεις ξεκινήσει να σκέφτεσαι. 

Για άλλη μια φορά σημαντικό ρόλο παίζει η προσωπική σου, η εσωτερική σου ηρεμία και γαλήνη και το πόσο καλά τα πας με τον εαυτό σου. Σίγουρα μπορείς να βρεις έναν τρόπο να απασχολήσεις τον εαυτό σου σε σημείο που θα αρχίσει να ξεθωριάζει μια άσχημη σκέψη που έκανες. Φυσικά πρωταρχικό ρόλο παίζουν ο φόβος και το άγχος, αλλά και πάλι βρίσκεις έναν τρόπο να τα κοντρολάρεις. Εγώ πάντα είμαι της άποψης ότι οι φίλοι είναι οι σημαντικότεροι άνθρωποι που μπορούν να σταθούν δίπλα σου. Φυσικά μόνος σου πρέπει να ξεπερνάς τα εμπόδια στη ζωή σου, αλλά καμιά φορά όταν πέφτεις, χρειάζεσαι ένα χέρι για να σε σηκώσει!

Σίγουρα κι οι επιστήμονες ή οι φιλόσοφοι αν κάτσουν να αναλύσουν τις σκέψεις δε θα καταλήξουν σε κάποιο σίγουρο συμπέρασμα κι αυτό λόγω του ότι δεν έχουμε όλοι τον ίδιο τρόπο επίλυσης προβλημάτων. Μεγάλη πρόταση, συγγνώμη.. πάρτε μια ανάσα! Ανακαλύψτε τον εσωτερικό σας κόσμο -το παίζω γκουρού τώρα, χαχ!- και βρείτε πως θα μπορέσετε να ξεφύγετε.. χμμ λάθος ρήμα.. πως θα μπορέσετε να αντιστρέψετε την αρνητική επιρροή των σκέψεων σας σε θετική.

Απαπαααα, τρελαίνομαι όταν με μια πιάνουν κάτι τέτοιες "αναλαμπές" (τί με έπιασαν;!). Λοιπόν, τελευταία μέρα, του τελυταίου μήνα του καλοκαιριού. Ξεκινάνε τα γλυκά βάσανα σιγά σιγά minions, προσέξτε! Κάτι μου λέει πως θα έχει πολύ ενδιαφέρον αυτός ο χειμώνας! 

Until next time,
have fun!
xoxo  

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις